štvrtok 5. marca 2009

Pravidlá pre ligovú súťaž v guličkách

Po negatívnych skúsenostiach s organizáciou ligovej súťaže v roku 2006 organizujeme počínajúc rokom 2007 ligovú súťaž formou súťaže jednotlivcov už od začiatku kalendárneho roku s vytváraním rebríčka a záverečným ligovým turnajom najlepších maximálne 24 hráčov konanom na „hody“ vo Veľkých Levároch začiatkom septembra. Súťaž bude prebiehať od jari, cez leto až do 1.septembra kedy sa rebríček súťažiacich uzatvorí. Z turnaja vzíde víťaz ligy, rebríček vytvorený od začiatku roka zostane v platnosti.

Súťaž jednotlivcov v hraní guličiek a záverečný ligový turnaj sa bude konať takto:

  1. Hráč, ktorý sa chce zapojiť do súťaže jednotlivcov môže kedykoľvek, keď bude možné hrať na prenosných dráhach, odohrať sám iba za prítomnosti rozhodcu pri hre s 10 guličkami ceľkom 3 hry. Hráč si sám určí, na ktorej z troch drách chce hrať. Pred prvou hrou nahlási hráč rozhodcovi meno , priezvisko, 6 prvých čísiel rodného čísla a číslo telefónu, na ktorom je ho možné kontaktovať. To umožňuje komukoľvek, kto pôjde cez Veľké Leváre, zapojiť sa do súťaže.
  2. Ako hra sa mu bude rátať vhodenie guličky na začiatku do hry, každé „cvrnknutie“ (nie ťahanie), i každý dotyk guličky rukou alebo inak (odevom pod.).
  3. Hráč nesmie hrať rýchlo aby rozhodca mal možnosť zaznamenať každý dotyk s guličkou. Akékoľvek protesty sa riešia hned na , mieste a dodatočné protesty sa neuznávajú, ak sa nedohodnú a rozpory pretrvávajú, hra sa zruší a do výsledkov sa zapíše 0.
  4. Po zahratí všetkých 10 guličiek do jamky, stanoví rozhodca počet hier, ktorý zapíše do výsledkov pre vytvorenie rebríčka. Každý hráč takto môže v sezóne zahrať ceľkom tri razy po tri hry. Naraz sa musí zahrať tri hry, za nezohratú hru sa do výsledkov zapíše 0. Vždy po odohratí troch hier výsledky podpíše súťažiaci a rozhodca.
  5. Najlepší výsledok hry (z maximálne 9 hier) bude slúžiť k vytvoreniu rebríčka hráčov, v prípade rovnosti sa bude prihľiadať k výsledku ďalších hier. V prípade rovnakých výsledkov u dvoch a viac hráčov vyššie v rebríčku bude ten hráč, ktorý hral skôr. Rebríček sa bude priebežne meniť podľa výsledkov hier ďalších hráčov.
  6. Pre väčšiu objektívnosť môže sa vždy po odohratí troch hier urobiť priemer výsledkov a tento použiť do výpočtu rebríčka.
  7. Dňa 1.septembra sa výsledky rebríčka uzatvoria a vyberie sa 24 hráčov (od 1 až po 24), s ktorými sa telefonicky prekonzultuje ich účasť na záverečnom ligovom turnaji, ktorý sa bude konať na „hody“ vo Veľkých Levároch. Ak niektorý z rebríčka 24 hráčov účasť nepotvrdí bude nahradený ďalším hráčom podľa rebríčku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára